top of page

MY STORY

Als klein meisje knipte ik mijn moeders rokken en jurken al aan stukken om er vervolgens met naald, draad, lijm, knopen en alles wat ik kon vinden iets nieuws van te maken. Alhoewel mijn moeder daar allesbehalve blij mee was en het de nodige opstootjes opleverde is sindsdien het vuurtje in mij en de passie voor stoffen en prints aangewakkerd.

Ik liep verschillende vrijwillige stages om de naaimachine onder de knie te krijgen en oefende tijdens mijn studententijd o.a. door carnavalspakken voor mijn vriendinnen te maken. 

Op de vloer van mijn keuken in de Amsterdamse Jordaan begon ik met knippen van stoffen waar ik kussens van maakte. Al snel werden dat er zoveel dat het huis er te klein voor werd en werd Sophie Dirven Design geboren (wat toen onder de naam Stardust Studio Amsterdam bekend was).

 

Inmiddels heb ik een mooi atelier aan huis in onze benedenwoning in de Pijp en maak ik kussens, poefjes en lampenkappen. De stoffen die ik gebruik komen vanuit de hele wereld. Ik werk alleen met stoffen die een sprekende of unieke print hebben, van het zachtste katoen tot het rijkste fluweel.

 

Naast het ontwerpen en maken van interieuritems kan je bij mij ook terecht voor interieurstyling adviezen. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Hoe je jouw huis met wat simpele aanpassingen kunt omtoveren tot een sfeervol geheel? Of wil je advies over de combinatie van verschillende prints en kleuren?

 

Stuur me een berichtje, ik denk graag met je mee en wie weet tot snel!

4_edited.png
Brown & Gray Classic Art Museum Instagram Story_edited.png
Zonder logo sfeerbeelden-116.jpg

het atelier

Bij het maken van een ontwerp kijk ik naar kleurencombinaties die in harmonie zijn met elkaar. Ook moet het geheel een lust zijn om naar te kijken, elk design is daarom origineel maar ook spannend en betoverend.

2_edited.png
1_edited.png
thumbnail_PhotoRoom_20210924_120330_edit
bottom of page